Fresh festival Plzeň

Sdružení slováckých vinařů se v termínu 22. - 24. května 2015 zúčastní největšího gastronomického festivalu v západních Čechách - FRESH festivalu v Plzni.

Na stánku našeho Sdružení se můžete těšit na více jak 50 špičkových vín od 6 vinařství ze slovácké podoblasti:

Vinařství Dufek Svatobořice-Mistřín, www.vinarstvi-dufek.cz

Víno Blatel Blatnice pod Sv. Antonínkem, www.vinoblatel.cz

Vinum Moravicum Bzenec, www.vinummoravicum.cz

Zámecké vinařství Bzenec, www.zameckevinarstvi.cz

Vinařství Spielberg Archlebov, www.spielberg.cz

Vinařství Agrolip Lipov, www.agrolip.cz 

FRESH Festival letos slibuje jedinečné gastronomické zážitky a také celou řadu osobností spojených se špičkovým jídlem. „Přijďte se podívat na skvělé kuchařské show. Na hlavním pódiu své umění ukáže ´zlý šéf´ Zdeněk Pohlreich, slovenský kuchařský mág, který mimo jiné působil jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Jamieho Olivera, Marcel Ihnačák nebo Jiří Štift, vyhlášený šéfkuchař známý z televizní soutěže MasterChef,“ zve pořadatel festivalu Petr Jirásek. Tím výčet známých tváří nekončí. Své kuchařské umění ukáží také Ivan Vodochodský, Gondíci, Riccardo Lucque, Karolína z pořadu TV Prima a avantgardní kuchař Petr Koukolíček představí molekulární kuchyni a extrémní catering

Tradiční součástí festivalu je soutěž o Západočeskou restauraci roku, které se již tradičně účastní TOP restaurace západočeského regionu se svým soutěžním degustačním menu. Přímo na festivalu pak návštěvníci ochutnají některé opravdu mimořádné pokrmy. Avantgardní kuchař Petr Koukolíček zde bude mít hned dvě restaurace. V jedné z nich se budou podávat extrémní pochutiny – krajta královská, krokodýl, žáby, maso ze zebry. Druhá pak představí molekulární gastronomii. V dalším stánku u Petra Ocknechta se hosté zakousnou do specialit z hmyzu, Veronika KOKO Kokešová ve spolupráci s restaurací Tamarind Tree představí svoje chilli menu.

Díky vzrůstající oblibě bude letos festival třídenní, což také přispěje k pohodlí návštěvníků. V pátek 22. května bude program probíhat od 15 do 21 hodin (vstupné 50 Kč), v sobotu 23. května od 10 do 21 hodin (vstupné 100 Kč) a v neděli 24. května od 10 do 16:30 hodin (vstupné 50 Kč).

Více informací na www.freshfestival.cz

Kontaktujte nás +420 606 714 041

Novinky

První hodnocení Národní soutěže vín 2023 na Moravě patřilo již tradičně vínům ze Slová…

Na Slovácku je Šampionem červené víno z vinařství Karel Novotný

Národní soutěž vín 2022 se přesunula na jižní Moravu a seriál hodnocení zde tradičně…

Šampionem na Slovácku se stal Sauvignon z Vinné sklepy Skalák